یک روزنامه پاکستانی از شنود مکالمات تلفونی مقامات ایران و پاکستان از سوی عوامل جاسوسی امریکا و اثرات مخرب آن بر روابط ۲ کشور از جمله در زمینه اجرای پروژه خط لوله گاز (صلح) خبر داد.
به گزارش انصار به نقل ازخبرنگار خبرگزاری فارس در اسلـامـآباد، دولت پاکستان اگرچه با بحران شدید انرژی روبهرو است اما همچنان در اجرای پروژه خط لوله گاز (صلح) و واردات گاز از ایران ناتوان است.
بهرغمـ اینکه مقامات دو کشور چندی پیش توافقنامه تکمیل این پروژه در خاک پاکستان را به امضا رساندند و حتی ایران حاضر شد بخشی از هزینه ساخت این خط لوله را در اختیار پاکستانیها قراردهد اما مقامات اسلـامـآباد همچنان در اجرای این طرح تعلل میکنند و حتی کار به جایی رسید که وزیر نفت ایران از اجرای این پروژه مهمـ ابراز ناامیدی کرد.
این موضوع واکنشهای متفاوتی را در بین جامعه پاکستان به دنبال داشت به نحوی که گروهی از تجار این کشور با انتقاد از سیاستهای دولتمردان خود، از مقامات این کشور خواستند تا با وارد کردن بخش خصوصی به این عرصه، زمینه را برای تأمین مالی پروژه خط لوله صلح و تکمیل آن در خاک پاکستان فراهمـ کند.
با این حال، به نظر میرسد که اقتصاد وابسته پاکستان و نیز فشارهای همهجانبه امریکا به حدی است که مانع از عملیاتی شدن این طرح شده است.
یک روزنامه پاکستانی با بررسی وضعیت اقتصادی پاکستان و نفوذ اقتصادی و سیاسی امریکا در این کشور، از سیاست دولتمردان خود انتقاد کرده و از برخی حقایق درباره فعالیتهای خرابکارانه مقامات واشنگتن برای بر همـ زدن رابطه دو کشور پرده برداشته است.
روزنامه اردو زبان (نوای وقت) در مقالهای به قلمـ (احمد جمال نظامی) با اشاره به طرح دولت برای قطع روند تأمین گاز برای صنایع در زمستان، این اقدامـ را نگرانکننده توصیف کرد و نوشت: اتحادیه صاحبان صنایع نساجی اقدامـ دولت را سمـ مرگبار برای صنایع دانسته و اعلـامـ کردند که این اقدامـ 3 الی6 میلیارد دالر خسارت به صادرات کشور وارد خواهد ساخت. همچنین دولت قصد دارد شرکتهای تولید کننده برق را به بخش خصوصی بفروشد و پول حاصل شده را برای بازپرداخت بدهیها مصرف کند که تمامـ این اقدامات بنا به توصیه صندوق بینالمللی پول انجامـ میشود.
به نوشته این منبع، این صندوق همچون تار عنکبوت حیات ملی پاکستان را در چنگ خود گرفته است به نحوی که توان زنده ماندن مردمـ پاکستان را به شدت کاهش داده است. نفوذ و سلطه امریکا بر زمامداران و دولت پاکستان به حدی رسیده که مسئولین کشور حتی برای رفع بحران فوقالعاده شدید انرژی در کشور از خرید گاز از یک کشور همسایه نیز قاصرند.
این روزنامه سپس با ذکر جزئیات مربوط به پروژه گاز ایران و چگونگی افتتاح آن توسط رؤسای جمهور دو کشور میافزاید: با همه اینها، امریکا حاضر نیست کوچکترین نرمشی در تلـاشهای خود برای خنثی کردن برنامههای دولت پاکستان از خود نشان دهد و برای جلوگیری از اجرای این پروژه از روشهای مختلفی چون اعمال فشار شدید، ابراز نگرانیهای مکرر، تهدید به اعمال تحریمـها و حتی شنود مکالمات مقامات دو کشور استفاده کرده است.
به نوشته این منبع، کلیه مکالمات تلفونی بین ایران و پاکستان از سوی سازمانهای اطلـاعاتی امریکا ضبط میشود. این جریان زمانی آغاز شد که بهرغمـ تمامی تهدیدها فشارهای امریکا، دولت پاکستان به ایران اطمینان داد که پروژه مذکور خاتمه نخواهد یافت. از سوی دیگر، پیشنهاد ایران برای میانجیگری بر سر مسئله کشمیر بود و حتی متقاعد کردن هند بر سر این موضوع بود.
اما جاسوسان امریکایی تمامی این مکالمات را ضبط کردند و مطابق با آن به اعمال فشار و تحمیل سیاستهای خود علیه پاکستان اقدامـ کردند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1161